while couples without a clear or equal chore division

Bài tập luyện giờ Anh 10 Global success unit 1 Family life

Bài tập luyện Global Success 10 Unit 1 Family life nâng lên với đáp án do VnDoc.com tự động biên soạn và đăng lên tiếp sau đây tổ hợp những dạng bài xích tập luyện trắc nghiệm thông dụng nhập Tiếng Anh 10 Kết nối trí thức đi kèm theo đáp án dễ dàng nắm bắt canh ty những em học viên ôn tập luyện Từ vựng - Ngữ pháp giờ Anh trọng tâm.

Bạn đang xem: while couples without a clear or equal chore division

Bản quyền bài xích tập luyện Global Success 10 thuộc sở hữu VnDoc nghiêm cẩn cấm từng hành động sao chép vì như thế mục tiêu thương nghiệp.

I. Bài tập luyện giờ Anh 10 Global success unit 1 Family life

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. A. collection

B. necessary

C. explanation

D. reputation

2. A. compulsory

B. adult

C. publish

D. campus

3. A. official

B. mosque

C. optional

D. tropical

Exercise 2: Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

1. A. admire

B. Internet

C. violent

D. website

2. A. government

B. linguistics

C. territory

D. journalism

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. Hung enjoys ____ fishing and boating.

A. đồ sộ go

B. go

C. going

D. went

2. We must finish our project ____.

A. on time

B. in time

C. yesterday

D. time

3. ____ a kind of everlasting energy, solar energy may be the solution đồ sộ our crisis.

A. Because

B. Since

C. As

D. With

4. Either John or his brothers ____ the money.

A. has stolen

B. have stolen

C. has been stolen

D. have been

5. I wish you ____ đồ sộ the theater last night, but you didn't.

A. would come

B. had come

C. was coming

D. came

6. The teacher advised the children ____ and see the dentist regularly.

A. went

B. going

C. go

D. đồ sộ go

7. Why ____ you always ____ over spilt milk? I am tired of what you say.

A. are - crying

B. bởi – cry

C. bởi - drink

D. are - drinking

8. Look! That girl is very attractive. - Yeah, she ____ bầm of an old friend of mine.

A. reminds

B. is reminding

C. will remind

D. remind

9. My mother is ____ for taking care of the trang chính and the family.

A. responsible

B. takes the responsibility

C. take the duty

D. Both B & C are correct.

10. Equal share of household duties helps increase ____.

A. job satisfaction

B. couple satisfaction

C. wedding satisfaction

D. marital satisfaction

Exercise 4: Complete the sentences using the Present Simple or Present Continuous

1. She (work) _______ in the Sales Department in London, but at the moment she (do) ________ a training course in Bristol.

2. Don't talk đồ sộ bầm now. I (write) ______________ an important letter.

3. Why (they, drive) ____________ on the left in Britain?

4. Excuse bầm. I think that you (sit) ____________ in my seat.

5. It usually (rain) ________ here a lot, but it (not rain) _________ now

Exercise 5: Read the passage and choose the correct answer

While couples without a clear or equal chore division may encounter quarrels over who does what, a recent survey finds the divorce rate among couples sharing chores equally is about fifty percent higher kêu ca those in which wives bởi more or most of the housework, which can be a slap in the face for gender equality.

The researchers explain that modern couples organize their marriage and work out the tasks and duties, which may gradually turn their marriage into a business or contractual relationship. The woman may gradually feel less needed or happy and what's worse is that no one would care đồ sộ help if something is not among their assigned chores. That seems đồ sộ encourage conflicts rather kêu ca conflict resolution skills.

On the contrary, in families without equal task division women tend đồ sộ be responsible for more chores kêu ca men. While they believe they can exchange their roles for their husbands', many women believe they are most naturally suited for certain tasks. They simply enjoy being involved in their children's activities, which means more chores for them. This group of women also report more marital satisfaction.

The survey also aimed đồ sộ find out whether women's were happier if men shared more of the burden. In fact, they find that men report fewer family conflicts and greater well-being while women appear đồ sộ be largely unmoved. This may be partly because they feel less guilty or simply learn how đồ sộ have a quiet life.

1. What is the best title for the above reading text?

A. The divorce rate among modern families

B. Factors that cause conflicts between husbands and wives

C. The share of chores and marital happiness

2. What may turn marriage into a contractual relationship?

A. Too much housework

B. The way couples organize their families and the clear-cut chore division

C. Task and duties that are unclearly assigned

3. What does it mean by "unmoved"?

A. happy

B. disappointed

C. unshaken

4. How bởi men feel when they bởi more housework kêu ca before?

A. Happier

B. Sympathetic towards women

C. Reluctant

5. What can be inferred from the reading text?

A. Chores themselves bởi not affect one's marital satisfaction.

B. Household chores should be done by women.

C. There should be equality in everything đồ sộ gain marital happiness.

6. What does the word "they" in the fourth paragraph mean?

A. Women

B. Men

C. Women & men

Exercise 6: Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

1. Though he tried hard, he didn't succeed.

A. However hard he tried, he didn't succeed.

B. However he tried hard, he didn't succeed.

C. However he didn't succeed, he tried hard.

D. However he tried hard but he didn't succeed.

2. The newspaper has a circulation of five million.

A. The paper is five million years old.

B. Five million people read the newspaper.

C. Five million newspaper are put in a circle.

D. The newspaper is round in shape.

3. "When I met my long-lost brother, I was at a loss for words."

A. When the speaker met his brother, he was puzzled about what đồ sộ say.

B. When the speaker met his brother, he had much đồ sộ say.

C. When the speaker met his brother, he refused đồ sộ say anything.

D. When the speaker met his brother, he had nothing pleasant đồ sộ say.

4. It rained during the match, but we enjoyed it all the same.

A. It rained during the match and we did not enjoy the match.

B. It rained during the match and we enjoyed it less.

C. It rained during the match and we enjoyed it in the same way as others.

D. It rained during the match but we enjoyed it.

5. Without transportation, our modern society could not exist.

A. Our modern society could not exist if there is no transportation.

B. Our modern society will not exist without having traffic.

C. If there were no transportation, our society would not exist.

D. If transportation no longer exists, our society will not either.

Exercise 7: Give the correct sườn of the words in CAPITAL đồ sộ complete the sentences

1. My new siêu xe is more __________ kêu ca the one I had before. (ECONOMY)

2. How many _____________ entered the race? (COMPETE)

3. Housework has ___________ been regarded as women's work. (TRADITION)

Exercise 8: Reorder the following sets of words đồ sộ make meaningful sentences.

1. air/ am/ that/ afraid/ the/ city/ pollution/ in/ our/ getting/ worse/ and/ is/ worse/ I/.

___________________________

2. the/ way/ Internet/ we/ as/ can/ for/ use/ an/ effective/ self-study/.

___________________________

3. shouldn't/ river/ we/ is/ swim/in/ because/ this/ water/ polluted/ highly/ its/.

___________________________

Exercise 9. Write the sentence ví that it has a similar meaning đồ sộ the original one.

1. I now regret spending too much money on clothes.

→ I wish ______________________

2. People say football is the best game đồ sộ play.

→ Football _______________________________

3. “It was nice of you đồ sộ help bầm. Thank you very much Tom said đồ sộ you.

→ Tom thanked ________________________________

4. It takes three hours đồ sộ drive from Hai Phong đồ sộ Ha Noi.

→ It is a ____________________________________

5. John has never been ví rude đồ sộ anybody.

→ Never _______________________________________

Exercise 10. Give the correct sườn of the verbs in brackets.

1. I was tired when I got trang chính. I (work) _________ all day.

Xem thêm: cách chứng minh ba điểm thẳng hàng

2. I want đồ sộ get married, but I (not meet) _____________ the right person yet.

3. Why John (not/ want) ________ đồ sộ play soccer last Sunday?

4. The astronaut's clothes (make) __________ from special materials.

5. We would have caught the last bus if we (leave) _________ the cinema five minutes earlier.

Exercise 11. Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

1. It rained during the match, but we enjoyed it all the same.

A. It rained during the match and we did not enjoy the match.

B. It rained during the match and we enjoyed it less.

C. It rained during the match and we enjoyed it in the same way as others.

D. It rained during the match but we enjoyed it.

2. Donald could not help weeping when he heard the bad news.

A. Donald could not stop himself from weeping at the bad news.

B. Donald could not allow himself đồ sộ sweep at the bad news.

C. Donald could not help himself and ví he wept.

D. Donald could not help himself because he was weeping.

3. "When I met my long-lost brother, I was at a loss for words."

A. When the speaker met his brother, he was puzzled about what đồ sộ say.

B. When the speaker met his brother, he had much đồ sộ say.

C. When the speaker met his brother, he refused đồ sộ say anything.

D. When the speaker met his brother, he had nothing pleasant đồ sộ say.

4. It's a pity that you didn't tell us about this.

A. I wish you told us about this. B. I wish you would tell us about this.

C. I wish you had told us about this. D. I wish you have told us about this.

5. Without transportation, our modern society could not exist.

A. Our modern society could not exist if there is no transportation.

B. Our modern society will not exist without having traffic.

C. If there were no transportation, our society would not exist.

D. If transportation no longer exists, our society will not either.

Exercise 12. Fill in the blank with only ONE suitable word.

Mr. John gets up very early (1) ______ day. He washes his face and takes a quick shower (2) ______ the mornings. His best friend, Bobby, also wakes up very early. Mr. John (3) ______ the breakfast for both. They both (4) ______ lượt thích drinking milk but they love eating meat. Then, Mr. John (5) ______ Bobby out đồ sộ the park. Mr. John (6) ______ a graphic designer. He (7) _____ an office worker. He (8) ______ from trang chính. He designs beautiful images for an advertising company. He (9) ______ lunch (10) ______ half past twelve. Then he (11) ______ start work immediately. He (12) ______ with Bobby instead. After Bobby’s favorite time, he starts work again and (13) ______ in the evening. They both (14) ______ meat for dinner and rest in the front of the TV. He always (15) ______ his favorite TV show after dinner. He never misses it. They both go đồ sộ bed late (16) ______ night.

Exercise 13. Complete the sentence with the correct sườn of the verbs in the box.

wake(s) up - open(s) - speak(s) - take(s) - do(es) - cause(s) - live(s) - play(s) - close(s) -

live(s) - drink(s)

1. Nick ………………………………. baseball very well.

2. I never ………………………………. coffee.

3. The swimming pool ………………………………. at 8.00 in the morning.

4. It ………………………………. at 9.00 in the evening.

5. Bad driving ………………………………. many accidents.

6. My parents ………………………………. in a very small house.

7. The Olympic Games ………………………………. place every four years.

8. They are good students. They always ………………………………. their homework.

9. My students ………………………………. a little French.

10. I always ………………………………. early in the morning.

Exercise 14. Put the verbs in the correct sườn (present simple/ present continuous tense).

1. I’m in Thành Phố New York because I (study) …….…... English at a language school.

2. At the moment Linda (lie) …...…... on the floor.

3. I usually (work) …...…... as a teacher.

4. I hate living in Hue City because it always (rain) …...…... there.

5. I am sorry I can’t hear what you (say) …..…... because everyone (talk) …...…... ví loudly.

6. Jimmy (currently write) …..…... about his adventures.

7. (you want) …...…... đồ sộ come over for dinner tonight?

8. A famous company in this country (make) …...…... the delicious chocolate.

9. Look, I (have) …...…... two tickets for the film.

10. Look, I (hold) …...…... two tickets for the film

Exercise 15. There is a mistake in each sentence. Find and correct it.

1. Hi, Anna! Where bởi you go?

2. What bởi you bởi right now?

3. The children are wanting đồ sộ have a rest now.

4. I’m seeing you’re working very hard.

5. Sometimes my dad is cooking a good meal for the whole family.

6. I’m thinking that’s a great idea.

7. I can’t go out with you tonight. I work on an important project.

8. My uncle is having a big house in the thành phố centre.

II. Đáp án bài xích tập luyện Tiếng Anh lớp 10 Unit 1 nâng cao

Exercise 1: Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others

1. B

2. D

3. A

Exercise 2: Choose the word whose stress pattern is different from that of the others

1. A

2. B

Exercise 3: Choose the correct answer A, B, C or D

1. C

2. A

3. C

4. B

5. B

6. D

7. A

8. A

9. A

10. D

Exercise 4: Complete the sentences using the Present Simple or Present Continuous

1. She (work) ___works____ in the Sales Department in London, but at the moment she (do) ____is doing____ a training course in Bristol.

2. Don't talk đồ sộ bầm now. I (write) ______am writing________ an important letter.

3. Why (they, drive) _____do they drive_______ on the left in Britain?

4. Excuse bầm. I think that you (sit) _____are sitting_______ in my seat.

5. It usually (rain) ___rains_____ here a lot, but it (not rain) _____is not raining____ now

Exercise 5: Read the passage and choose the correct answer

1. C

2. B

3. C

4. A

5. A

6. B

Exercise 6: Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

1. A

2. B

3. A

4. D

5. C

Exercise 7: Give the correct sườn of the words in CAPITAL đồ sộ complete the sentences

1. My new siêu xe is more ____economical______ kêu ca the one I had before. (ECONOMY)

2. How many _____competitors________ entered the race? (COMPETE)

3. Housework has ____traditionally_______ been regarded as women's work. (TRADITION)

Exercise 8: Reorder the following sets of words đồ sộ make meaningful sentences.

1. I am afraid that the air pollution in our thành phố is getting worse and worse.

2. We can use the Internet as an effective way for self-study.

3. We shouldn’t swim in this river because its water is highly polluted

Exercise 9. Write the sentence ví that it has a similar meaning đồ sộ the original one.

1 - I wish ______I hadn’t spent too much money on clothes ________

2 - Football ______is said đồ sộ be the best game đồ sộ play________

3 - Tom thanked ______me for helping him_______

4 - It is a ________three-hour drive from Hai Phong đồ sộ Ha Noi_______

5 - Never ________before has John been ví rude đồ sộ anybody_________

Exercise 10. Give the correct sườn of the verbs in brackets.

1. I was tired when I got trang chính. I (work) ______had been working____ all day.

2. I want đồ sộ get married, but I (not meet) ______haven’t met_______ the right person yet.

3. Why John (not/ want) _____didn’t John want_____ đồ sộ play soccer last Sunday?

4. The astronaut's clothes (make) _____are made______ from special materials.

5. We would have caught the last bus if we (leave) _____had left____ the cinema five minutes earlier.

Exercise 11. Choose the sentence which is closest in meaning with the given one.

1 - D; 2 - A; 3 - A; 4 - C; 5 - C;

Exercise 12. Fill in the blank with only ONE suitable word.

Mr. John gets up very early (1) ___every___ day. He washes his face and takes a quick shower (2) ___in___ the mornings. His best friend, Bobby, also wakes up very early. Mr. John (3) ___makes___ the breakfast for both. They both (4) ___don’t___ lượt thích drinking milk but they love eating meat. Then, Mr. John (5) ___takes___ Bobby out đồ sộ the park. Mr. John (6) ___is___ a graphic designer. He (7) ___isn’t___ an office worker. He (8) ___works___ from trang chính. He designs beautiful images for an advertising company. He (9) ___has___ lunch (10) ___at___ half past twelve. Then he (11) ___doesn’t___ start work immediately. He (12) ___plays___ with Bobby instead. After Bobby’s favorite time, he starts work again and (13) ___finishes___ in the evening. They both (14) ___eat___ meat for dinner and rest in the front of the TV. He always (15) ___watches___ his favorite TV show after dinner. He never misses it. They both go đồ sộ bed late (16) ___at___ night.

Exercise 13. Complete the sentence with the correct sườn of the verbs in the box.

wake(s) up - open(s) - speak(s) - take(s) - do(es) - cause(s) - live(s) - play(s) - close(s) -

live(s) - drink(s)

1. Nick ………………plays………………. baseball very well.

2. I never ………………drink………………. coffee.

3. The swimming pool ………………opens………………. at 8.00 in the morning.

4. It ……………closes…………………. at 9.00 in the evening.

5. Bad driving ………………causes………………. many accidents.

6. My parents ……………… live………………. in a very small house.

7. The Olympic Games ……………take…………………. place every four years.

8. They are good students. They always ……………do…………………. their homework.

9. My students ………………speak………………. a little French.

10. I always ………………wake up………………. early in the morning.

Exercise 14. Put the verbs in the correct sườn (present simple/ present continuous tense).

1. I’m in Thành Phố New York because I (study) …….am studying…... English at a language school.

2. At the moment Linda (lie) …...is lying…... on the floor.

3. I usually (work) …...work…... as a teacher.

4. I hate living in Hue City because it always (rain) …...rains…... there.

5. I am sorry I can’t hear what you (say) …...are saying…... because everyone (talk) …...is talking…... ví loudly.

6. Jimmy (currently write) …...is currently writing…... about his adventures.

7. (you want) …...Do you want…... đồ sộ come over for dinner tonight?

8. A famous company in this country (make) …...makes…... the delicious chocolate.

9. Look, I (have) …...have…... two tickets for the film.

10. Look, I (hold) …...am holding…... two tickets for the film

Exercise 15. There is a mistake in each sentence. Find and correct it.

1 - bởi you go sửa trở nên are you going

2 - bởi you bởi sửa trở nên are you doing

3 - are wanting sửa trở nên want

4 - 'm seeing sửa trở nên see

5 - is cooking sửa trở nên cooks

6 - 'm thinking sửa trở nên think

7 - work sửa trở nên am working

8 - is having sửa trở nên has

Trên phía trên VnDoc.com tiếp tục trình làng Bài tập luyện Tiếng Anh lớp 10 Unit 1: Family life nâng lên. Bài tập luyện hỗ trợ giờ Anh 10 Global Success unit 1 Family life với đáp án tổng ăn ý những dạng bài xích tập luyện thông dụng canh ty học viên lớp 10 gia tăng kỹ năng và kiến thức và sẵn sàng mang lại kì đua thời điểm cuối kỳ tiếp đây.

Xem thêm: những câu hỏi hack não

Xem thêm: Đề đánh giá 15 phút Tiếng Anh lớp 10 Unit 1 MỚI

Làm bài xích trắc nghiệm trực tuyến tại:

Bài tập luyện giờ Anh 10 global success unit 1 Online